Három nap ide vagy oda, nem bírok magammal. A proteines palacsinta után protein sütit csináltam a ma reggelre/egész napra a kiszabott zab (pontosabban szénhidrát) keretemből.
A reggelim így nézett ki:
Szénhidrát: 47g
Fehérje: 46g
Zsír: 5g
A "mártogatós" szimplán egy adag natúr fehérje elkeverve egy evőkanál vízzel, a "dísz" pedig az el nem kevert FlavDrops. :)
A süti tésztája nagyon hasonlatos a palacsintához:
- 110g zab (eredetileg 100g volt a cél, de túl híg lett)
- 30g fehérje
- 20 csepp vaníliás FlavDrops (de más zéró kalóriás aroma is megteszi)
- fél kupak édesítőszer
- 5g sütőpor (tartalmaz némi kukoricakeményítőt ugyan, na de 5g-ban vajon mennyi lehet? Ugye...)
- 5g kókuszreszelék (ami viszont meglepő volt nekem, hogy ennek 100g-ja 660kcal-t tartalmaz és több, mint 60% zsírtartalommal rendelkezik!)
- Egy csipet só
- Nagyjából 1dl víz, de lehet kevesebb is (jó forró legyen)
- Egy tojásfehérje
Ezt az egész vacakot össze kell kotyvasztani és én betettem a mikróba 3 percre kiolvasztós fokozatra, aztán még egyszer átkevertem és hagytam állni kb. 10-15 percig. Amikor jó sűrű főzelék állagú lett (na, nekem nem lett az, itt került bele az a +10g zab) akkor kanállal kis süti alakú pacákat csapunk egy tepsibe, illetve a tepsibe rakott sütőpapírra és 180 fokra jól előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre.
Remekül átsül ennyi idő alatt, a közepe sem marad nyers, sőt egészen puha, piskóta jellegű textúrája lesz a történetnek. Rendkívül finom!!!!
Hétvégi gasztró rovat
2013.07.20. 14:25
Címkék: süti diéta recept zab
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kondibandi.blog.hu/api/trackback/id/tr175416282
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.