HTML

Kondibandi

Friss topikok

  • 232323: Na? Mi van? kérem a következő részt, de komolyan. vagy menjünk el együtt gyurni. (2021.02.02. 12:33) Sherlock frickin Holmes
  • Gergő92: Az, hogy lehet, hogy 80-90kig al guggolsz, de a labfeszitot csak 50kiloval csinalod? (2017.05.27. 06:02) Láb (még 7 nap)
  • mitoszkiller: a zenehallgatásról: az agy a legnagyobb eneregiazabáló. Próbáld ki, hallgass hangosan valami jó k... (2014.08.06. 15:13) VI. kontroll - tömegelés vége
  • DonMatteoo: Szia! Véleményem szerint a 19%-os testzsír sok :( Persze lehet, hogy a mérés nem volt tökéletes ..... (2013.10.09. 22:45) Méregetés
  • Cyram: Minden nagyon jó, kivéve az edzésterv. Naturáloknak nem ez a legoptimálisabb. A PHAT edzésterv pl ... (2013.08.05. 16:55) Indul a móka

Címkék

adatok (1) aerob (4) after (2) aminosav (1) attack (1) BCAA (1) before (2) bevezető (1) bicepsz (12) cigány (1) comb (7) combfeszítő (1) combhajlító (1) csarnok (1) csirkemell (2) csuklya (1) delta (1) diéta (21) dopping (1) dunaújváros (1) dzséj kátler (1) edzés (43) edzésterv (3) életmód (1) ellipszis tréner (1) elosztás (1) előtte (3) előtte/utána (1) étrend (3) evezés (2) Fehérje (1) fehérje (3) fejlődés (1) fekvenyomás (6) fénykép (1) fényképek (1) feszítő (2) fil hít (1) fogyás (6) fogyókúra (1) francia rúd (1) glutamin (1) guggolás (6) Guggolás (1) gyúrás (23) hajlító (2) has (1) hasizom (2) hát (11) hátedzés (1) hátizom (3) (1) izé (1) izom (8) izomcsoportok (1) kar (1) kardió (1) kép (1) képek (2) kínai étel (1) kínai kaja (1) kockahas (1) kondi (20) kondibandi (2) kondizás (1) kontroll (3) kox (1) kreatin (1) Láb (1) láb (9) lábazás (1) lábedzés (1) márka fitness (1) mell (9) mellezés (1) mellhez húzás (1) mellizom (5) nyomás (1) oldalemelés (1) összehasonlítás (2) palacsinta (1) pancake (1) pózer majom (1) pózok (1) protein (2) recept (2) rizs (1) roma (1) scitec (2) scott-pad (1) sixpack (1) súlyzó (1) süti (1) szálkásítás (20) szénhidrát (1) szójaszósz (1) szteroid (1) táplálékkiegésző (1) táplálékkiegésztő (1) testépítés (1) tojásos (1) tömegelés (1) tömegnövelés (2) tricepsz (12) tükör (1) utána (3) vádli (7) Váll (2) váll (8) zab (1) zsír (1) zsírégetés (1) Címkefelhő

Sherlock frickin Holmes

kondibandi 2013.09.16. 09:07

Ezt a posztot már régebben meg akartam írni, de kicsit nagyobb lélegzetvételű bejegyzésnek szántam, így semmiképp nem akartam összecsapni.
Nyilván Ti, akik engem olvastok ugyan úgy benne vagytok a nagy információ áradatban ami a testépítés, illetve a hobbi-testépítők között folyik. Új edzésmódszerek, új kiegészítők, néha olyan dolgok, amik totálisan ellent mondanak a korábbi ismereteknek. Most egy kicsit szeretnék kitérni a táplálékkiegészítőkre.
Régóta jár a fejemben egy gondolat, mégpedig egészen konkrétan diéta óta. Persze akkor könnyű volt ilyen dolgokon agyalni, rengeteg időm volt az ellipszis tréneren a gondolataimba mélyedni.
Akik régebb óta követik a blogot azok tudják, hogy gyakorlatilag termogén zsírégetőtől kezdve szinte mindent bevetettem, ami csak szóba jöhet natúr keretek között. Már a kezdetektől az volt ezzel a problémám, hogy egyik termék hatása sem bizonyítható hitelesen. Bármilyen teszt is készül, az nem tud elég reprezentatív lenni. Hogy miért?
Nem vagyunk egyformák. Nincs két egyforma genetikájú ember, illetve a probléma itt még véget sem ér, mert ha létezne két tökéletesen azonos génkészletű ember, akiken ki szeretnénk próbálni, hogy vajon tényleg hatásosak-e a kiegészítők, akkor gyakorlatilag ugyan azt a fizikai terhelést kellene végezniük minden nap minden másodpercében, grammra pontosan ugyan azt kéne enniük, és így tovább. A különbség ott merülne ki, hogy az egyikük szed táplálékkiegészítőket, a másik nem. Ez így lenne csak és kizárólag reprezentatív.
Persze, én is leadtam 20 kilót 20 hét alatt, szuper. És ha ez ment volna kiegészítők nélkül is? Soha a büdös életbe nem fog kiderülni. Lehet, hogy én le tudtam adni ennyit, Te pedig kiegészítők nélkül teszem azt 20 hét alatt csak 10 kilót adnál le, egyből lehetne okolni a kiegészítők hiányát, hiszen ez kézen fekvő. De ki fogja azt megállapítani, hogy neked alapból lassabb-e az anyagcseréd, vagy valóban a kiegészítők teszik a különbséget? Senki. Éppen ezért kezeltem már korábban is fenntartásokkal ezt az egészet, de persze ettől függetlenül megvettem minden szir-szart, mert "hátha". Pedig alapvetően nem vagyok az az ember, aki ilyen "hátha" alapon beszop dolgokat, nekem ez egy kategória a teleshoppos, pénz-energia küldős marhaságokkal és hát rá kellett döbbennem hosszú idő után, hogy nem áll ez a dolog sem messze ettől.
A különbséget a hülyítés minősége adja. Nyilván én is olvastam már korábban konspiratívabb írásokat arról, hogy mennyire feleslegesek a tápkiegek, és persze 1-2 forrást ha a sorok között olvasva értelmezünk, akkor is le tudjuk szűrni, hogy a jó kaja + vitamin és egy tejsavófehérje edzés utánra éppen elég kell hogy legyen, de az emberben mindig ott nyüzsög a kisördög.
A kép akkor lett számomra kerek és egész, amikor igazából elgondolkoztam azon, hogy honnan is származnak az információk a táplálékkiegészítőkről?
- Olyan oldalak cikkeiből, ahonnan tápkieget tudsz rendelni
- Olyan videókból, amikben tápkieg cég közeli emberek vannak
- Versenyzők írásaiból, videóiból, akiknek szintén érdeke, hogy istenítsék a tápkiegeket, mert már vagy szponzorlája őket 1-1 cég, vagy szeretnének szponzort találni, ami nem fog menni, ha nem látják a cégek, hogy XY ember tud hitelesen beszélni kiegészítőkről

A sor még baromi hosszú lehetne, de ezek talán a legfőbb információ források. Összességében arra kellett rájönnöm, hogy nincsen egy független, érdek nélküli hiteles forrás, ahonnan információ szerezhetnénk ezekről a dolgokról.

Ennek ellenére én most még teszek egy utolsó, számomra mindent eldöntő kísérletet.
A mai napon elkezdek egy "kúrát" olyan tápláléékiegészítőkkel, amikről ódákat zengenek hazai, illetve külföldi fórumokon. Sokan a doppingolás legális alternatívájaként emlegetik ezeket a dolgokat, ami nevetséges.
Az adagolást minden kiegnél úgy lőttem be, hogy minimum duplája, de néha triplája a gyárilag megadott értéknek, mert jó néhány naturál testépítéssel foglalkozó fórumon találtam erről infót, hogy néhány kieg valóban hatásos LEHET, ha túldózisolva használjuk. Továbbá azért nem egyenként próbálom ki őket, mert arra vonatkozóan is rengeteg infót találtam, hogy egyes kiegészítők hatása szinergikus, így mindenképp jobban járok ezek egyidejű szedésével.
A teszt 6 hétig fog tartani, és az alábbi kiegészítőket szedem a következő leosztásban:

DAA - 2x3g
HMB - 3x4g
Tribulus - 900mg
Beta ecdysterone - 900mg
Methoxy isoflavone - 750mg
Kreatin monohidrát (feltöltés után) - 5g

100_4677.JPG

Azt hiszem, hogy ennél több marhaság már nem is létezik. Ha ez nem fog valami eredményt produkálni, akkor semmi. Már pedig sejtésem szerint nem lesz semmi eredménye, de ez KELL ahhoz, hogy 100%-ig elmúljon a kíváncsiság részemről. Lehetne álszenteskedni, hogy nem érdekelnek ezek a dolgok, én nem szopom be a marketing dumát, pedig dehogynem. Mindenkiben ott a vágy, hogy egy kicsit gyorsabbá tegye a fejlődését, legális keretek között és ezt mocsok jól kihasználják a tápkieg gyártók. Egy pici bizonytalanság mindig ott van mindenkiben. Persze miután kipróbáltam minden létező dolgot, bennem valószínűleg már nem lesz.
A teszt végén, amennyiben semmi nem történik teljes léleknyugodtsággal fogok venni akár egy minőségibb fehérjét, mert gyakorlatilag a vitaminon és a fehérjén kívül semmi másra nincs szükség. A fehérje is elhagyható, mert szilárd kajából is be lehet vinni a szükséges mennyiséget, csak ez így egyrészt kényelmesebb, másrészt edzés után gyorsan felszívódó fehérjére van szükség, ennek a kitételnek a tejsavó fehérje pedig tökéletesen megfelel.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kondibandi.blog.hu/api/trackback/id/tr455516249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyram 2013.09.16. 20:52:11

Szia, ha tudnád mennyire örülök hogy ezt csinálod :D
ha esetleg angolul is megírnád és csinálnál róla egy weboldalt biztos hogy egy csomó ember kíváncsi lenne rá a világban fotókkal mindennel mert ilyet én még sehol se találtam. de 3 kérdést szeretnék feltenni kíváncsiságból:

1. ezeknél a kiegeknél ajánlják hogy extrém magas fehérjebevitel menjen (4g/tskg) hogy a hatásukat kifejtsék. Te is így fogod tolni őket?

2. Ezek elég jó hatással vannak a regenerációra. Edzéseden fogsz e bármiben is változtatni vagy megragadsz a heti egyszer egy izomcsoport kis izomcsoportokra 8-10 szett nagyokra 10-15 nehogy túleddzük magunkat edzéstervnél? Vagy esetleg növeled majd a frekvenciát/volument?

3. Honnan fogod tudni hogy bármelyik is működik? honnan tudod hogy nem szimplán az edzés+kaja ami használ. vagy csak a hmb, esetleg csak az ecdy?

u.i.: a Felhúzás egy olyan alapgyakorlat mint a guggolás vagy a fekvenyomás. én a helyedben beiktatnám az edzéstervedbe.

kondibandi 2013.09.17. 14:44:21

@Cyram:
1. Természetesen, alapból is 3-3,5g-al tömegelek/diétázom, ezen nem igazán változtattam, most még hozzácsaptam extra 15 deka csirkét a napi bevitelhez. Főleg a beta ecdysterone kapcsán merül fel az emelt fehérjebevitel, úgyhogy erre figyelek.

2. Beletrafáltál, jövő héttől 5 napos edzéstervvel fogok dolgozni. Más helyeken is olvastam egyébként, hogy mivel mi kezdők csak hisszük, hogy intenzíven edzünk, igazából be lehet iktatni egymástól elkülönítve 2x is a lemaradt izomcsoportokat.
Úgyhogy jövő héttől heti 2 váll, mell edzés lesz, plusz egy lightosabb karnap. Persze ha az izomláz nem múlik el egyik edzéstől a másikig, az felülírja ezt a dolgot.

3. Ezen ráérek filózni akkor, ha működik a dolog. Két lehetőségem volt: ez amit most csinálok, illetve hogy külön-külön kipróbálok mindent. Ez utóbbi esetben lehetséges, hogy feleslegesen, hatás nélkül végigzongoráztam volna egyenként mindent, majd még egyszer kíváncsiságból lehet, hogy egyszerre ki akartam volna próbálni mindet. Nekem az előbbi verzió tűnt logikusabbnak. Ilyen "mindent vagy semmit" alapon megy most ez a dolog.

ui. Felhúzok minden 2. héten, egyelőre 70kg a max szériám - tehát piramisban - 8 ismétléssel.

Cyram 2013.09.17. 15:16:13

Akkor csak annyit tudok mondani hogy hajrá :D csapassad.
A túledzést pedig úgy tudod jól mérni hogy nem erősödsz talán nég gyengülsz is. Mert a hosszú, napokon át tartó izomláz lehet DOMS is amiről írt a shop.builder.
Én is majd tervezek tavasz fele egy hasonló kúrát csak annyi változtatással hogy nekem kimaradnak a daa és tribulus, ellenben szintentartáshoz fogok enni 4g/tskg fehérjével mert úgy olvastam a methoxy/ecdy-ről az emberek véleményét meg amit írnak róla hogy a zsírt is pucolja le rendesen.

kondibandi 2013.09.17. 16:07:03

Majd most kiderül mit tudnak ezek a vackok. :) A körülményeket megfelelően megteremtettem szerintem: jó a kaja, a fehérje napi szinten csirkéből, tojásból, marhából és turmixból van, 8-10 órákat alszom, úgyhogy ennél optimálisabb már talán nem is lehetne semmi.
A HMB viszont eszméletlen rossz ízű. Egyedül turmixban nem érződik ki annyira, de elsőre C-vitaminnal együtt ittam és én nem vagyok egy gyenge gyomrú válogatós gyerek, de majdnem visszajött az első korty. Valamiért szagra/ízre engem a hányásra emlékeztet. És ez most nem költői túlzás. Ma reggel 3 deci vízbe szórtam fél tasak bolerót (egy egész tasak kb 2 liter vízben finom), de ez így is emberes volt. Viszont a HMB-ről azt olvastam sok helyen, hogy 3-4 hét után fejti ki a hatását. Nem tudom, hogy ez így, hogy túl van dózisolva hogy fog történni, figyelgetem a dolgokat aztán meglátjuk.

Cyram 2013.09.17. 21:01:54

Ittam már HMB-t undorító az íze. Annyi szerencsém volt hogy ittam mellé kreatin akg-t aminek szintèn undorito, nagyon savanyu íze van. Az elvette ennek az ízèt ès csak azt èreztem.

Cyram 2013.09.17. 21:08:27

Még a cikkhez: szerintem edzés utànra a vitargo is megéri az árát a shop.builderen van egy cikk róla hogy miért. De az inkàbb csak kényelmi okokból. Egyébként szerimtem is érdemes az alapoknál maradni, tejsavó, vitamin,omega3, kreatin monohidrát( nem kúrában csak simán 3-5 g/nap igy voltak rola a vizsgalatok), béta alanin, citrullin malát, koffein. Ezek azok a dolgok amik bizonyitottak több kutatásban hogy valóban működnek.
De attól még engem is erdekelnek a varázslatok. Úgyhogy csekkolni fogom a blogod :D

kondibandi 2013.09.18. 01:13:54

@Cyram:
Én elsőre együtt ittam a C vitamint, kreatint, DAA-t és a HMB-t, de szagról már sejtettem, hogy a HMB mókás lesz.
A vitargo-n én is gondolkoztam már, de sajnálom rá a pénzt. Még a MyPro-nál is fehérje árban adják. Ráadásul nekem nem gond az evés a turmix után, mindig tudnék zabálni (sajnos).
Egyébként ezzel én is így vagyok, visszakanyarodok az alapokhoz, amennyiben ez a "kúra" nem csinál valamit. Bármit. A kaja az kaja (makro és mikro szinten), arra megéri költeni, de az ilyen hókusz-pókusz dolgokat fenntartással kezelem. Én még a kreatint sem tartom fontosnak annyira, esetleg a koffein tartalmú cuccok azok, amikre költenék bármikor, mert az valóban pörget. Bár a citrullin malát még kimaradt, de arról is jókat olvastam, de azt meg inkább olyan sportolóknak ajánlják, akik hosszútávú erőkifejtéshez szeretnének egy kis pluszt, például biciklisek, futók.

Cyram 2013.10.20. 22:36:09

Mi újság a project-tel?

Zol_82 2016.03.24. 17:09:47

Így lassan 3 év távlatából (most találtam rá a blogra) engem is érdekelne, hogy ez a sok tápkieg hozta-e a várt eredményt? :)

232323 2020.07.26. 15:21:12

Bárcsak blogolnál még.. mizujs van, mesélj! Tudni akarom!

232323 2021.02.02. 12:33:14

Na? Mi van? kérem a következő részt, de komolyan.

vagy menjünk el együtt gyurni.
süti beállítások módosítása